Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief juli 2022 met info over energietoeslag

1 augustus 2022

Klik hier voor onze Nieuwsbrief van juli 2022.

Hierin staat onder andere een item over de energietoeslag die u kunt aanvragen als compensatie voor de hoge energielasten van dit moment.

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.
De uitvoering van deze toeslag is voor u in handen van de gemeente Het Hogeland. Tot 1 november 2022 kan deze tegemoetkoming worden aangevraagd. Op de website van de gemeente Het Hogeland staan de regels waaraan u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Ga voor meer informatie naar de website van de gemeente https://hethogeland.nl/hulp-bij-laag-inkomen/energietoeslag#c9066

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Hebt u al een deel van het geld ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de aanvullende 500 euro automatisch.

Werkt u, maar verdient u niet veel? Vraag de energietoeslag dan toch aan bij de gemeente. Doe dat ook als u niet zeker weet of u er recht op heeft.

De energietoeslag heeft geen invloed op een uitkering. Die verandert er niet door. Ook huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde. Wilt u meer weten over de energietoeslag? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid.