Terug naar het overzicht

SUW en De Delthe nemen woningen Mooiland over

4 juni 2019

SUW en De Delthe nemen woningen Mooiland over

Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) en Stichting De Delthe nemen op 28 juni 2019 69 huurwoningen in Uithuizen en Warffum over van woningcorporatie Mooiland. SUW neemt 37 huurwoningen in Uithuizen over en De Delthe neemt 32 woningen in Warffum over. SUW en De Delthe zijn regionaal verankerd in Uithuizen en Warffum en daarom de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat in totaal om 69 huurwoningen in de gemeente Het Hogeland. SUW en De Delthe zijn al actief in deze gemeente.  

De verkoop

Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Dit gebeurt als eerste in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen).

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: 
Mooiland is blij met de verkoop aan Stichting Uithuizer Woningbouw en Stichting De Delthe, als regionaal verankerde organisaties. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”  

Veranderingen

De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland, SUW en De Delthe gezamenlijk werkten. Dit is onder andere belangrijk, omdat de woningen in een aardbevingsgebied liggen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Harry Oosting, Directeur-Bestuurder SUW:

“Met deze aankoop zorgen wij ervoor dat het aantal sociale huurwoningen in Uithuizen op peil blijft en wij samen met de Delthe en de gemeente voor een goede invulling voor de toekomst kunnen zorgen. De samenwerking en overdracht van de woningen is in goede harmonie verlopen. Wij verwelkomen onze nieuwe huurders en zullen ervoor zorgen dat de overdracht soepel gaat verlopen.”

Bas Krajenbrink, Directeur-Bestuurder De Delthe:

“We zijn verheugd dat we in goede samenwerking met Mooiland en SUW deze woningen kunnen behouden voor de sociale huurvoorraad in Warffum. Zo houden we in Warffum voldoende sociale huurwoningen. We heten onze nieuwe huurders van harte welkom bij ons.”